ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Με αυτοκινητο

Η Λευκάδα είναι το μοναδικό νησί που μπορείτε να έρθετε με αυτοκίνητο χωρίς έξοδα για φέρι μπόουτ. Από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηγουμενίτσα, Άκτιο.

Από Λευκάδα – Βίλες: 17 χλμ.

Από Αεροδρόμιο Ακτίου – Βίλες: 37 χλμ.

Από Αθήνα – Βίλες: 380 χλμ.

Από Θεσσαλονίκη – Βίλες: 420 χλμ.

Με αεροπλανο

Από το διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στα Σπάτα για Άκτιο με τακτική πτήση για την μεταφορά στη Λευκάδα η οποία βρίσκεται σε απόσταση 20 χλμ.

Με λεωφορειο

Από Αθήνα και Θεσσαλονίκη πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια των λεωφορείων στα κατατόπους ΚΤΕΛ.

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΘΕΣΗ

Η Λευκάδα είναι νησί του Ιονίου πελάγους και ανήκει στο νησιώτικο σύμπλεγμα των Επτανήσων. Βρίσκεται ανάμεσα στην Κέρκυρα και την Κεφαλονιά. Βρίσκεται πολύ κοντά στις ακτές της δυτικής ηπειρωτικής Ελλάδας. Μια πολύ στενή λωρίδα θάλασσας τη χωρίζει από την Ακαρνανία και πλωτή κινητή γέφυρα, μήκους 50 μέτρων, τη συνδέει μαζί της.

Η Λευκάδα, με έκταση 302,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα είναι το τέταρτο σε μέγεθος νησί των Επτανήσων και έχει πληθυσμό 23.000 κατοίκους. Μαζί με τα νησάκια, Μεγανήσι, Κάλαμο, Καστό, Σκορπιό κι άλλα μικρότερα γύρω από αυτά, συναποτελέι διοικητικά τον Νομό της Λευκάδας, που έχει ως πρωτεύουσα την ομώνυμη πόλη Λευκάδα.

Το κλίμα του νησιού είναι μεσογειακό, με κύρια χαρακτηριστικά τη μεγάλη ηλιοφάνεια, τον ήπιο αλλά βροχερό χειμώνα και το ζεστό καλοκαίρι που είναι ευχάριστο χάρις τους δροσερούς του ανέμους. Το έδαφος της Λευκάδας είναι κατά το 70% ορεινό. Έχει ψηλά βουνά όπως τα Σταυρωτά (1.182 μ.) , την Ελάτη (1.126 μ.), τον Άη Λιά (1.014 μ.) και το Μέγα Όρος (1.012 μ.). Διαθέτει επίσης, στενά οροπέδια, εύφορες κοιλάδες και φαράγγια με πλούσια βλάστηση, π.χ. φαράγγι της Μέλισσας.

Οι δύο λιμνοθάλασσες, στο βόρειο τμήμα του νησιού, αποτελούν σημαντικούς υγροβιότοπους για πολλά είδη πτηνών. Πλούσιος είναι ο θαλάσσιος διαμελισμός της Λευκάδας. Αποτελείται από εντυπωσιακές ακτές, χερσονήσους και ακρωτήρια – με ξεχωριστό το Ακρωτήριο Λευκάτα.